Öka dina chanser att fånga stor fisk och vinn priser i sommar!

Adam Olsson med en 5,5 kilos öring.

Stora fiskar har stor chans att bli ännu större, om de återutplanteras på ett skonsamt sätt efter att de fångats. För att primera att stora fiskar ska få fortsätta växa kommer Rossöns FVOF att dela ut priser bland de som fiskar, fångar och återutsätter större fiskar i områdets vatten under perioden juni till och med augusti 2018. Dokumentera din fångst med foto och /eller film och skicka till oss så snart som möjligt efter fångsten. Det är dock viktigt att fisken hanteras varsamt och återplanteras på ett bra sätt:

 

Av foto och/eller filmen ska helst fiskens längd (måttband eller referensföremål), fiskaren och fångstplats framgå. En varsam och snabb återutplantering är dock viktigare är en bra bild. Inskickade bild får användas av fiskevårdsområdet i marknadsföringssyfte. Vill du inte avslöja exakt var ditt favoritställe bland områdets vatten är så meddela detta till oss.

 

Stora fiskar är, förutom roliga att fånga, även genetiskt viktiga men innehåller tyvärr också mer miljögifter. Mindre fiskar är både godare och mindre giftiga och vi uppmuntrar fiskare att gärna, i rimliga mänder, ta reda på och äta av sin fångst.

 

För varje månad under perioden kommer utlottning av priser att ske och vinnare presenteras på vår facebooksida. Priserna består av fiskegrejer och vildmarksutrustning. Mått på fiskar som man kan vinna priser på är:

 

Abborre >40 cm

Gädda >70 cm

Öring >45 cm

Harr >40 cm

 

Regler: Fångst ska ske inom områdets vatten och fiskare ska (om vattnet så kräver) inneha giltigt fiskekort. Fiskevårdsområdet förbehåller sig rätten att stryka bidrag som inte tydligt kan spåras till områdets vatten eller som manipulerats digitalt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *